Keresőoptimalizálás külföldi vállalkozóknak

A Google néha vicces kedvében van

Viccelődik a Google

A Google, a keresőóriás lassan az élet minden területén megjelenik az életünkben. Keresőoptimalizálási szakemberként én az elemző termékeit is használom napi szinten. Néha elcsodálkozom, néha csak fogom a fejem, de legtöbbször azonban igen hasznos információkkal leszek gazdagabb, amik segítik a munkámat.

Most a macskás oldalam kapcsán olvashatsz egy vicces SEO szösszenetet.

 

Nézd meg a videót:

 

Mivel jelenleg nem fut Ads hirdetésem, ezért látod a videóban, hogy csak hozzávetőlegesen írja ki az Ads a keresési eredményeket. Ha hirdetést fogsz futtatni, sokkal pontosabb és szerteágazóbb adatokat is ki fogsz tudni nyerni a Google Ads-ből.

 

Miért vicces ez a Google részéről?

Nos, azok az anyukák, akik beírják a keresőbe azt, hogy kisbaba, elég kicsi valószínűséggel szeretnének macskákról olvasni. A videóban láttad, hogy bár 10. helyen hozza azt a cikket erre a keresésre, de még sincs rá kattintás. (kék számok)

 

Ilyenkor lehet elemezni azt a cikket, és kitalálni, hogy vajon miért a kisbaba szóra hozza fel. Megvizsgálni, hogy vajon más kulcsszóra is felhozza és ha igen, akkor milyen helyen. Miután mindent végig kattintgattunk, elemeztünk és jó sok adattal lettünk gazdagabbak, végig lehet gondolni, hogy milyen következtetést vonok le ebből.

 

Rövid elemzés

Ime az említett cikk: A macska és a kisbaba

  • Megnyerő a kép. Egyértelműen telitalálat.
  • Tartalmilag megalapozott, minőségi cikk. Tudom, hogy amellett, hogy saját tapasztalatom is van a témában, jóóó sokat kutattam is, mire megírtam ezt a cikket. Az oldal alján látható, hogy tetszik is az embereknek, hiszen már néhányan megosztották, pedig ez a social bővítmény egy napja került fel az oldalra. Tehát eljutottak a cikk végére az olvasók és vették a fáradtságot, hogy lájkolják.

 

Tetszik az olvasóknak a poszt, mert elkezdték lájkolni

 

  • Elég hosszú, de jól tagolt könnyen olvasható mindenféle kijelzőn, nem fárad el az olvasó.
  • Keresőoptimalizálás szempontból jó. Bár még tanuló koromban írtam, és biztosan lehetne még csiszolni rajta, összességében rendben van.

 

Összességében tehát szerintem talán azért hozhatta fel erre a nagyobb kulcsszóra, mert összefüggést talált a kisgyerekes anyukák és az én oldalam között. (a többi cikkben is említek kisgyermekeket, tehát maga a stílus is, a célcsoport is lehet kisgyermekes szülők) Úgy gondolom, hogy összefüggésében találta a cikket és az oldalt relevánsnak a kisbaba kulcsszóra.

 

Megéri tovább kutakodni?

Elmehetnék tovább és megvizsgálhatnám, hogy melyik cikkeket hozza még 10. helyezés körül, ott milyen kulcsszavakra,stb. Tehát megpróbálhatnék hasonló oldalakat találni és azoknak a tartalmát összehasonlítani. Megvizsgálhatnám azokat az oldalakat is, amelyek még a saját kulcsszavakra sem jönnek fel, és összehasonlíthatnám ezzel a cikkel, majd tanulhatnék a hibáimból. Megtehetnék még egy csomó egyéb dolgot, és tölthetném az elemzéssel az időmet.

Azonban én azt tapasztaltam és más tartalomkészítőktől is ezt hallottam, tanultam, hogy a minőségi tartalom sokkal fontosabb, mint elemezgetni, kitalálni mi volt a gond, majd javítgatni. Magyarán tölthetném további elemzésekkel, vizsgálódásokkal az időmet, talán még korrekt következtetésekre is jutnék, de sokkal jobban teszem, ha a jól sikerült cikkek példájára még több tartalmat hozok létre. Olyat, mivel a látogató elégedett, ami megoldást ad számára, és amit könnyen el is tud olvasni.

Persze ehhez kell egy stratégia, ami mentén haladhatok, de online marketingesként és SEO szakemberként ez sem lehet akadály.

 

Érdemes a Google Search Console-lal foglalkozni?

Érdemes-e összekötni az oldaladat neked is a Search Console, vagy más elemző szolgáltatásokkal? A válasz egyértelmű IGEN. Ha kezdetben halandzsának is tűnik és elveszettnek érzed magad a rengeteg funkciót látva, hamar beletanulsz és ki fogod szűrni a számodra fontos lényeget.

Néhány kattintással, vagy akár egy bővítmény segítségével (például használhatod a Google Site Kit szolgáltatást, és itt a bővítmény hozzá: Site Kit by Google) össze tudod kötni a WordPress oldaladdal, de a fejlesztőd is két perc alatt beköti neked. Ahogy a videóban is mondtam, kár lenne kihagyni ezt a lehetőséget, ha megtanulod olvasni a Google Search Console adatait, az hihetetlen hasznos lesz ahhoz, hogy tudd, milyen tartalmakat szeretnének a látogatóid olvasni.

 

Ha úgy érzed, segítségedre lehetek keresőoptimalizálási szakemberként, nézz körül a szolgáltatásaim között, vagy vedd fel velem a kapcsolatot.

 

 

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük