Keresőoptimalizálás külföldi vállalkozóknak

On-site seo – a látogatói elégedettségért

Tedd rendbe az on-site SEO-t a weblapodon

Az on-site seo, másnéven a tartalmi seo, vagy on-page seo gyakorlatilag a keresőoptimalizálás második pillérét jelenti. Minden amit a látogató lát, amikor az oldalra érkezik, de már amikor a keresőben rápillant a találati listában a mi nevünkre, képünkre. Sőt, amikor a közösségi médiában valaki belinkeli az oldalunkat, és megjelenik egy kép és némi szöveg a weblapunk adott oldaláról. A vállalkozásunk szempontjából életbevágóan fontos, hogy a weboldalunknak ezen része is rendben legyen.

 

Ahogy azt a keresőoptimalizálás fontosságáról írt cikkemben említettem a seo három pillére együttesen adja az optimális seot. Ezek harmonikus együttműködése, együttes és egymást kiegészítő, támogató ereje vezeti el a látogatót a teljes ismeretlenségből végül a vásárláshoz, felratkozáshoz, vagy ahhoz ami az oldalunk célja.

A keresőrobotok nap mint nap pásztázzák a teljes internetet, előbb utóbb ránk találnak. Amikor portyáznak az oldalunkon, akkor van lehetőségünk bizonyítani. Nagyon lényeges, hogy milyen adatokkal térnek vissza a Google-hez, hiszen az alapján fogja rangsorolni a weboldalunkat a kereső.

Lényeges, hogy felhasználóbarátnak tekintsék, egyáltalán beindexeljék, beindexelhessék, optimálisan indexeljék a weblapunkat. Ez a technikai része a seonak. Ez a kályha, az alap, enélkül esélyünk sincs, meg sem fogunk jelenni a találati listában, vagy ha mégis a rossz értékelés miatt csak nagyon hátul fog az oldalunk kullogni, hiába a sok jó tartalom.

Az off-site seo felelős azért, hogy minél jobb helyezést érjünk el a keresőben, illetve, hogy ránk is találjanak a látogatók, népszerűek legyünk a keresők szemében. Ez minden esetben hosszútávú stratégiát igényel és természetesen ezzel együtt időbe is telik. Azonban az off-site seoval tudjuk még erősebbé, stabilabbá tenni a helyünket, valamint csak ezzel lehet előrébb lépni a keresési találatok ranglistáján.

 

Ez a kettő a látogatóknak nem látható, legalábbis nem feltűnő számukra. Mind a kettő az oldal relevanciját, látogatottságát hivatott elismertetni a keresőkkel. Az, hogy a látogatók szeme elé kerüljünk a keresési listában, a keresőoptimalizálás ezen két része teszi. Azonban amikor ránkpillant mit lát, és arra végül kattint-e, mert releváns, vonzó, úgy érzi, hogy megtalálta a megoldást a problémájára, az már mind-mind az on-site seo oldala a keresőoptimalizálásnak.

 

Rövid tartalom annak érdekében, hogy csak azt olvashasd el, amit szeretnél.

 

 

Mi az az on-site seo?

 

Az on-site seo valójában minden, amit már a látogató is lát. Ami a keresőben megjelenik, ami magán az oldalon megjelenik, vagy akár egy facebook linkelésnél a kép és szöveg. Tehát a három seo pillér közül itt lényeges a leginkább, hogy valóban releváns, valóban természetes, könnyen navigálható, érdekes és izgalmas, informatív és minőségi legyen a tartalom.

Ne érts félre, mindhárom seo pillér nagyon lényeges. Azonban míg a másik kettő a inkább keresőknek szól és csak közvetve találkoznak velük a látogatók (beírja a keresőbe a kulcsszót, és amit kidob a google, tehát a google-n keresztül találkozik a technikai seoval. Vagy olvas egy másik cikket, ahol ránk linkelnek, akár fórumon, akár közösségi médiában, akkor az az off-site seo). Az on-site seo pedig minden, ami mi vagyunk.

 

Az on-site seo a látogatóknak szól. A keresőrobotokat ideig óráig be lehet csapni, de a látogatókat nem. És mivel a robotok figyelik a látogatói viselkedést is, hamar kibukik, ha svindlizünk. A retorzió pedig nem marad el. Természetesen egy weboldalnak nem lehet célja, hogy elkerülje a büntetést. A cél minden esetben a látogatói elégedettség kell, hogy legyen. Tartsuk be a Google játékszabályait, és kedvezzünk az élő embereknek.

 

Az on-site seoval tudjuk megtartani, elköteleztetni a látogatókat. Ezzel tudjuk maradásra, vagy bárminemű tevékenységre buzdítani őket. Az on-page optimalizálással tudunk eladni, pénzt termelni. Ezzel tudunk kommunikálni a célcsoportunkkal, ezzel tudjuk elismertetni, hogy valóban a téma szakértői vagyunk, érdemes minket választani, ránk hallgatni.

 

Nézzük meg, hogy mik azok az elemek, amikre érdemes figyelmet fordítanod az ideális on-site seo eléréséhez. Érdemes két részre osztani az oldalon megjelenő elemeket abból a szempontból, hogy ismétlődő, vagy egyedi tartalomról van-e szó. A keresőrobotok, amikor vizsgálják az oldalt a teljes felületet végigpásztázzák. Érdemes tehát minden elemét rendbe tenni mind felhasználói, mind technikai szinten.

 

 

Ismétlődő tartalom

 

Ide tartozik minden  elem, ami ismétlődik az adott weboldal egyes oldalain. A menük, az oldalsáv, a lábléc, a logó. Weboldaltól, sablontól, felépítéstől függően ezek száma, megjelenése eltérő. Mivel a html-ben meghatározott tag-ek (címkék) közé kerülnek ezek az elemek, hiába ismétlődnek minden egyes oldalon, a Google pontosan tudja, hogy ez így van rendjén. Nem is számítja ismétlődő tartalomnak,. Ugyanakkor az ezekben elhelyezett linkeket kisebb súllyal veszi számításba a rangsoroláskor. Persze a sok kicsi sokra megy, így érdemes releváns szöveggel ellátott linkeket elhelyezni a weboldalunk ezen részein is a keresőrobotok miatt is.

 

Ezek jórészt belső linkek. A teljes weboldalunk belső navigációját szolgálják, hozzájárulnak a látogatói elégedettséghez. A felhasználó könnyebben rátalál a további cikkekre, tovább marad, több oldalunkat is felkeresi, ezt pedig szereti a kereső. Így valójában nagyon is hozzájárulnak ezek az elemek a weboldalunk rangsorolásához, mégha nem is az itt elhelyezett linkek erején keresztül. Érdemes tehát beszédes linkeket elhelyezni itt a látogatók miatt is.

 

Ebben a cikkben sajnos nem tudok kitérni a menük és az ismétlődő tartalmak részletezésébe. Hamarosan megjelenik az új cikkem, amiben további információt kaphatsz a menükről és az oldalon belüli optimális navigációról.

 

 

Egyedi tartalom

 

Egyedi tartalomnak nevezzük azokat az elemeket, amelyek a weblapunkon minden egyes oldalon különbözőek. Ezeket szintén a megfelelő html tag-ekkel kell ellátni annak érdekében, hogy a megfelelő helyen és módon jelenhessenek meg a weboldalon.

 

Ezeknél az elemeknél már nagyon is vizsgálja a Google, hogy vajon egyedi tartalomról van-e szó, vagy pedig létezik még egy nagyon is hasonló az interneten.

 

Az ideális az lenne, ha 100%-ban egyedi tartalom jelenne meg minden egyes oldalon. Természetesen ez lehetetlen, ugyanakkor érdemes erre törekedni. Valójában ha egy oldalon 70%-ban egyedi tartalom található, az már nagyon jónak számít. Ezt az arányt könnyen le lehet ellenőrizni siteliner.com oldalon.Ez a program a komplett weboldalt vizsgálja, több szempontból elemzi. Ugyanakkor, mint minden ilyen elemző szoftver, csak egy hozzávetőleges képet ad számunkra. Egy nagyságrendi képet. Ha nagyon eltérnek a számok a kívánatostól, érdemes közelebbről megvizsgálni az elemeket, és kijavítani amit kell, de nem érdemes egy-két százalék eltérésen aggódni.

 

Melyek ezek az egyedi tartalmak? A cikk címe, url, maga a szöveg, címsorok, képek, meta elemek, linkek.

Vizsgáljuk meg ezeket egyesével.

 

 

A title, mint elsőszámú on-site seo elem

 

A title a <head></head> elemek közé kerül a html kódban, és bár magán a weboldalon nem feltűnő, mégis látható a böngészőben.

 

A title tag megjelenése a böngésző lap fülön

 

A felhasználóknak nem is annyira lényeges, bár megkönnyítheti a dolgukat, ha több lap van egyszerre megnyitva a böngészőjükben. A keresőrobotok azonban ez alapján azonosítják be, hogy mi az adott oldal fő témája.

 

Van néhány szabály, amit nagyon fontos figyelembe vennünk a megfelelő title írásánál, azonban nem kell megijedni! Technikailag ha WordPress-t használsz akkor maga az oldal címe adja a title-t. Ha SEO bővítménnyel dolgozol (amit nagyon is érdemes), akkor egyedileg is be tudod állítani, módosítani az alapértelmezett megjelenést.

 

Mikre figyelj? Milyen a jó title?

 • A title adja a Google-nek a fő irányt a besoroláshoz, így nagyon fontos, hogy szerepeljen benne az oldal fő kulcsszava, valamint a brand név.
 • 40-50 karakter legyen, mert a többit egyszerűen három ponttal (…) levágja a Google, akár a szó közepén
 • a fő (fókusz) kulcsszó szerepeljen elől, lehetőleg rag és toldalék nélkül
 • a brand név kötőjellel, vagy függőleges elválasztó vonallal kövesse a kulcsszavakat. Gyakorlatilag mindegy, melyiket választjuk
 • figyeljünk, hogy minden egyes oldalon legyen egyedi a title, ne ismétlődjön
 • Kezdődhet Minden Egyes Szó Nagy Kezdőbetűvel, azonban SEMMIKÉPPEN NE VÉGIG NAGYBETŰVEL! A folyamatos nagybetű a weben kiabálásnak, üvöltésnek számít, másrészről ha mindent kiemelsz, nem emeltél ki semmit. Maradjunk a nagy kezdőbetűnél, ha mindenképpen így is szeretnéd díszíteni kicsit
 • legyen releváns az oldal tartalmával
 • ha nem használsz tartalomkezelő rendszert (vagy egyedi fejlesztésről van szó), mindenképpen ellenőrizd, hogy a fej részbe (<head></head> elemek közé) kerüljön a <title>ez itt a title</title>

 

 

meta description

 

Ez egy összefoglalás a teljes oldalról, egy kivonat, mi a témaköre annak a bizonyos oldalnak. Itt már lehet mondatokat írni, ragozva, toldalákkal ellátni a kulcsszavakat. Bár a seo bővítménynek nem fog tetszeni a ragozott alak, ez ne tántorítson el. A Google mesterséges intelligenciával elllátott algoritmusa segítségével egyre inkább megérti az egyes nyelvek egyediségét, így a magyar ragokat és toldalékokat is.

 

meta description a keresőben való kattintásra ösztönző szöveggel

 

Milyen a jó meta description?

 • szintén a head (<head></head> tagek közé) részbe kerül, így magán az oldalon nem fog látszani, csak a keresőkben, közösségi megosztásokban
 • tartalmazza a kulcsszavakat, lehetőleg a brand nevet ha kifér
 • természetes szöveg legyen, teljes mondatokat lehet megfogalmazni
 • kattintásra ösztönözzön, keltse fel az emberek figyelmét. Mutassa meg, hogy ott a válasz a kérdésükre a link mögött
 • legyen összhangban a title-el és az oldal tartalmával
 • itt már nem szükséges a nagy kezdőbetű
 • 140-156 karakter legyen (bővítmény segít nekünk). Ha túl hosszú, szintén levágja a Google, és olykor vicces megjelenést ad a keresőben.

 

 

meta keywords

 

Manapság a Google már nem nézi annyira, aminek az az oka, hogy régebben ezzel játszottak a seosok a jobb helyezésért a találati listában. Azonban a többi kereső, mint pl a bing (ami világszínvonalon az élmezőnyben van a használt keresők rangsorában) nagyon is figyelik és elemzik a meta keywords-ben megadott, vesszővel elválasztott kulcsszavakat. Tehát nagyon is megéri ezzel is foglalkozni.

 

Mivel meta elem, ezért az oldalon a látogatók nem látják, csak a keresőrobotoknak informatív.

 

Milyen a jó meta keywords?

 • tartalmazza a fő kulcsszót
 • összesen 3-5 kulcsszó legyen felsorolva, vesszővel elválasztva (ha nem teszel vesszőt, akkor long tail kulcsszóként veszi a kereső, azaz ugyanannak a kulcskifejezésnek)
 • a kulcsszavak legyenek relevánsak a tartalomhoz, a titlehez, a meta descriptionhoz

 

Ha WordPress motort használsz, és Yoast SEO bővítményt, akkor ma már csak a fizetős verzióban tudod beállítani azt, hogy több kulcsszó is megjelenjen a meta keywords elemben. Ha saját magad foglalkozol az oldalad keresőoptimalizálásával érdemes lehet a fizetős verziós alkalmazni, és megtanulni azt jól beállítani.

 

 

og és twitter meta elemek

 

Itt említeném meg a közösségi média beállításokat. Szintén a head részben helyezkednek el, a látogadók számára láthatatlan mindaddig, amíg mondjuk egy Facebook oldalon meg nem osztják a cikkünket. Ekkor ugyanis ami kép és szöveg megjelenik, ami url-re linkel a bejegyzés, mind-mind ezeknek a meta tag-eknek köszönhető. Ha mi szeretnénk beállítani, hogy hogyan nézzen ki a bejegyzésünk közösségi médiában, akkor mindenképpen be kell állítani ezeket az elemeket.

Szerencsére WordPressben a Yoast SEO bővítmény tökéletesen alkalmas erre.

 

og és twitter elemek beállítása Yoast SEO bővítményben

 

Ha egyedi fejlesztésű oldalad van, akkor mindenképpen figyelj arra, hogy a head részben szerepeljen jó sok

<meta property=”og:megfelelő_elem” content=”releváns_tartalom” />

illetve ugyanezek az elemek, csak

<meta name=”twitter:megfelelő_elem” content=”releváns_tartalom” />

Ha ezekből sok van a forráskódban (F12-vel előhívhatod, vagy jobb egérgomb, „vizsgálat”), és releváns tartalommal rendelkezik, akkor a közösségi médiában jól optimalizáltan fog megjelenni az oldalad.

 

 

 

Az url ami a keresősévban megjelenik a böngészőben a lapfülecskék alatt. Erre is általánosan érvényes az a szabály, hogy érdemes a látogatókra koncentrálni, nekik értelmes url címet megadni. Ha így teszünk egyszerre keresőoptimalizáltuk és felhasználó baráttá tettük az oldalulnk url elemét.

 

Milyen a jó url?

 • tartalmazza a fő kulcsszót, kifejezést
 • több szó esetén kötőjelet alkalmazzunk
 • ékezet nélkül, egyéb írásjelek nélkül írjuk meg
 • legyen egyértelmű a látogató számára, hogy éppen hol jár: https:/domain.hu/fokategoria/alkategoria/cikk-cime (ezt nevezzük statikus url-nek), mindegyik kulcsszó legyen
 • releváns szavak, kifejezések, mindez paraméterek nélkül
 • nem kell beszédesnek lennie, nem kellenek a kötő szavak (és, így, aztán). Lényegretörő, rövid legyen.
 • minden oldalnál egyedi legyen (ha ugyanazon a címen van két féle tartalom, akkor melyiket jelenítse meg a kereső?)

 

Technikailag egyszerűen beállítható, ha WordPresst használsz. Menj a beállítások menüponton belül a közvetlen hivatkozások almenübe az oldalsávban. Állítsd be a megfelelő megjelenést, majd mentsd el a módosításokat.

 

statikus permalink beállítása a látogatói elégedettségért

 

A legújabb WordPress telepítésekben mindez már alapértelmezett, azonban mindenképpen érdemes rávetned egy pillantást, és beállítani, ha szükséges.

 

 

 

Tartalom legyen rendben

 

Mindenképpen legyen felhasználóbarát. Itt a Google azt fogja vizsgálni, hogy a látogatóknak mennyire tetszik az oldal. Mennyire átlátható, mennyire jó a tagolása, mennyire mű, vagy éppen mennyire természetes a tartalom. Figyeli, hogy mennyire relevánsak az egyes elemek természetesen, de igyekszik a látogató szemével az oldalra tekinteni. A legújabb algoritmusok már mesterséges intelligenciával tanulnak a látogatói viselkedésből. Valójában manapság sokkal fontosabb, mint valaha, hogy a igazi, élő embereknek készüljön a szöveg.

 

Maga a tartalom, annak keresőoptimalizálása egy olyan hatalmas témakör, hogy  külön bejegyzést szentelek neki. Ugyanakkor itt dióhéjban felsorolom a legfontosabb kritériumokat annak érdekében, hogy azonnal alkalmazhasd az oldaladon.

 

Milyen a jó tartalom?

 • természetes szöveg, értelmes, élvezetes, informatív, szórakoztató, témakörtől függően
 • megadja a választ a látogató problémájára. Érezze a látogató, hogy szakértő lakik az oldalon
 • tartalmazza a kulcsszavakat megfelelő mennyiségben
 • legyen releváns a kulcsszavakkal, title-el és az oldal többi elemével
 • lehetőleg kapcsolódjon az oldal fő témájához (autós oldalon pl babaruha?)
 • minimum 300 szó, maximum 2500 körül (témától függően)
 • áttekinthető, megfelelően tagolt legyen
 • következetesen alkalmazott címsorok, kiemelések (félkövér, dölt betűk, idézetek) és link jelzések legyenek (ha a linkeket félkövérrel emeljük ki, akkor a nem link de fontos szöveget például dőlt betűvel tegyük látványossá)

 

A tartalom az adott oldal leglényegesebb eleme a látogatók számára. Itt kapják meg az információt, amiért ellátogattak az oldalunkra. Ha ez tetszik nekik, ha kielégíti őket, ha megoldást kínál a problémájukra, megválaszolja a kérdéseiket, akkor elégedettek lesznek. Elköteleződnek, visszatérnek, átkattintanak másik cikkünkre is. Ezt mind-mind vizsgálja a Google. Hogyan viselkednek a látogatók az oldalunkon, menyi időt töltenek el, hányszor és hova kattintanak, mekkora a visszafordulási arány (visszafordulási arány az, amikor nem kattint át sehova, hanem visszatér az előző oldalra, vagy bezárja az oldalt). Nagyban befolyásolja tehát a page ranket, vagyis a keresőben kialakult rangsort. Mindenképpen érdemes tehát minőségi, egyedi tartalmat készíteni.

 

 

breadcrumps (morzsamenü) használata

 

Kicsit mostohagyerek a morzsamenü (breadcrumps), hiszen valójában a navigációt szolgálja, tehát az állandó tartalomhoz is tartozik, de jellegéből adódóan nem minden egyes oldalon ugyanaz, mint a menük általában.

Jellemző a webshopokra, ahol nélkülözhetetlen, illetve mindenolyan weboldalnál, ahol több szintű kategóriarendszer van.

 

morzsamenü segíti a könnyebb tájékozódást az oldalon

 

 

A látogatónak mindenképpen hasznos, biztosíthatja  a könnyebb navigációt, informálja az olvasót, ezáltal növeli a látogatói elégedettséget.

 

A weboldal tervezésnél érdemes előre gondolkodni és a kategóriák, címkék elnevezésénél eleve releváns kulcsszavakat használni. A többi seo indok mellett a breadcrump használatával még több oldalon megjelenhetnek a kulcsszavak, ezzel növelve a keresőoptimalizálás hatákonyságát is.

 

 

 

alt tag, img title

 

Az alt címke jellemtően a képeknél jelenik meg. Amennyiben optimálisan beolvassa a böngésző a weboldalt, akkor nem látható, azonban a keresőrobot ez alapján értelmezi a képet. A Google nem látja, mi van a képen, az alt és a title taggel tudjuk neki megmondani.

 

Az alt tag egy kötelező elem a html-ben. Ha ez nincs, az ellenőrző program hibát fog jelezni, akár a seo pluginnal, akár például a w3validator-t használjuk a kód ellenőrzésére.

 

Milyen a jó alt tag?

 • Mindenképpen releváns szöveggel lássuk el, ami tartalmazza a kulcsszavakat. De értelmes szöveg legyen, leíró, lehet ragokkal, toldalékokkal. Hiszen ha valami miatt nem tölt be a kép, akkor ez a szöveg jelenik meg a kép helyén.
 • A vakok és gyengénlátók számára készített felolvasó szoftverek is ezt tudják felolvasni. A megfelelő alt szöveggel tehát nemcsak a keresőrobotoknak segítünk, hanem a hátrányos helyzetű embertársainknak is növelhetjük a felhasználói élményét.
 • Értelem szerűen minden képnél legyen egyedi. Ugyanúgy ahogy egyedi a kép neve, az alt tag-nek is annak kell lennie.
 • Megadhatunk feliratot, ami lehet ugyanaz, mint az alt tag. Ez a kép alatt fog megjelenni, ezzel segítve a látogatói élményt és a keresőoptimalizálást. Azonban nem minden designbe fér bele, így egyedileg döntsünk a felirat használatáról.
 • A kép címe is legyen keresőoptimalizált szöveg, tartalmazhatja a fő kulcsszót, vagy a kapcsolódó kulcsszavakat, de mindenképpen egyedi legyen.
 • html kódban érdemes megadni a title=”kulcsszavakkal ellátott szöveg” kiegészítő információt, ami szintén keresőoptimalizálási értékkel bír. Ez akkor jelenik meg, amikor az egeret a kép fölé visszük.

 

WordPressben egyszerűen beállítható. A képeket az oldalsávban a Média menüpontból tudjuk elérni, illetve az egyes bejegyzéseknél, oldalaknál a Média hozzáadása gombra kattintva. A feltöltés drag-and-drop jellegű akár, tehát csak megfogod az egérrel a képet a gépeden, és áthúzod a WordPress felületére, majd elengeded.

 

Az alternatív szöveg beállítása Word Press-ben

 

Figyelj rá, hogy minden esetben optimalizáld a képeket, MIELŐTT feltöltenéd. Ezzel csökkentheted az oldal betöltését, fogokzhatod a látogatói élményt és a keresőben való helyzetedet is befolyásolhatod. A képek optimalizálásáról a Technikai Seo cikkben olvashatsz bővebben.

 

 

Belső linkek

 

Ahogyan írjuk a bejegyzés szövegét a weboldalunkra óhatatlanul belefutunk abba a problémába, hogy el kellene kanyarodni a témával, hiszen annyi minden kapcsolódik még szorosabban, lazábban az adott témakörhöz. Ha mindezt megírnánk, egy kisregény lenne. Érdemes ezeket külön cikkekbe szedni, és ahol természetes, ott belinkelni a cikk szövegébe a kapcsolódó másik bejegyzést.

A belső linkek tehát, amik a te saját oldaladra mutatnak, egy másik cikkedre, oldaladra, ahol a kapcsolódó tartalom elérhető. De mindenképpen ugyanarra a domainre, aldomainre, vagy ahol található a bejegyzésed, ahonnan linkelsz.

Belső linkeknél a navigációt segítő linkeket is meg kell említeni. Ezek jellemzően a header, footer, sidebar html elemekben helyezkednek el. Az ideális navigációnak egy külön cikket szentelek. Itt azonban annyit meg kell jegyeznem, hogy ezeknek az elemeknek a tartalmi aránya az adott oldal egyedi tartalmához képest nagyon lényegse seo szempont. Mivel ezek ismétlődésnek számítanak, igyekezzünk 30% alatt tartani a teljes oldalt elemezve, és az egyedi tartalom lehetőleg legyen 70% körül (ahogyan azt fejlebb is említettem).

 

Milyenek a jó belső linkek?

 • kontextusban legyen a tartalommal. Ne zavarjuk össze a látogatót, hogy egy teljesen más témába vágó cikkre érkezik
 • az achor tag, azaz az a szöveg, amin a link van mindig legyen releváns azzal az oldallal, AHOVA mutat. Tartalmazhatja az adott oldal kulcsszavait, de ne legyen természetellenes a jelen oldal cikkjében sem
 • az anchor tag semmiképpen ne legyen az aktuális oldal fő kulcsszava.
 • bár a kifelé mutató linkeknél lényegesebb, a belső linkeknél is elgondolkodtató, hogy a kattintott oldal új lapon nyíljon-e meg, vagy az adott lapfülön. Mindkét megoldás mellett és ellen is szólnak érvek. Akárhogy döntünk, legyen következetes az egész weboldalunkra nézve. Ha új lapfülön szeretnénk, hogy megnyíljon, akkor az adott oldalt nem hagyja el a látogató. A html kódban tudjuk beállítani <a href=”valamidomain” target=”_blank”>anchor szöveg</a>

 

 

Ellenőrizd a weboldalad

 

Érdemes lehet ránézni az oldaladra különböző elemző szoftverekel. Online elérhető számtalan ingyenes lehetőség. Tanácsokkal, ötletekkel szolgálnak az általuk felfedezett hibák, gyengeségek javításának érdekében. Azonban ez nem azt jelenti, hogy minden hibát ki kell javítani, még azt sem biztos, hogy minden hiba, amit ezek az online elemzők annak vesznek. Mindenképpen ésszel kell fogadni a tanácsaikat. Azonban a legtöbb esetben megfontolandóak az ötleteik.

 

Íme, online néhány eszköz. Ezenkívül létezik még számos, nem szabad elveszni, kapkodni, besokallni a sok lehetőségtől.

 

Figyeljünk, hogy a teljes domaint adjuk meg, tehát www, vagy http, vagy https is szerepeljen. Pontosan írjuk be a domaint vagy oldalcímet.

A Google eszközei Analytics, Search Console

moz.com  seora és helyi marketing-re is használható

seoptimer.com a teljes weboldalt elemzi

iwebchk.com is a segítségünkre lehet néhány ötlettel

semrush.com egy elég szerteágazó elemzést készít

 

Természetesen rengeteg fizetős eszköz is létezik. Eleinte nagy segítségünkre lehetnek ezek az elemző programok, azonban ahogy belejövünk a szövegírásba, és kialakul a rutin, már szinte a kisujjunkban lesz a jól optimalizált on-site seo.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük