Keresőoptimalizálás külföldi vállalkozóknak

Off-site SEO – az erős weboldalért

Miért kell neked az off-site SEO?

Az off-site seo a keresőoptimalizálásnak az a területe, amire a legkevesebb felügyeletünk, hatásunk lehet. Ha dolgozunk egy weboldallal, vagy egyáltalán ha van egy működő honlapunk előbb utóbb „magától” is elkezd épülni a seo harmadik pillére, az off-page, vagy off-site seo, azaz a linkstruktúra. Ugyanakkor a hatékony off-site keresőoptimalizálás során nem bízzuk a véletlenre és az időre a linkek elhelyezését. Részletes elemzés, kutatás, stratégia felállítása során több megoldást is alkalmazhatunk a minőségi bejövő linkek (backlink) érdekében.

Nem a saját oldalunkon dolgozunk ilyenkor, hanem más weblapokra helyezünk el linkeket, amik ránk mutatnak. Ez részben nagy körültekintést igényel, hiszen nem mindegy, milyen weboldal mutat ránk, annak milyen a célközönsége, milyen véleménnyel van róla a Google. Ugyanakkor nekünk is egy kihívás, hiszen egy számunkra idegen közösség előtt kell megszólalni, értékes, minőségi tartalmat adni számukra.

 

Nézzük sorra, mi mindenre kell figyelni az off-site seo során.

 

 

Rövid tartalom annak érdekében, hogy csak azt olvashasd el, amit szeretnél.

 

 

Egyes linkfajták

 

A keresőoptimalizálás szempontjából fontos linkeket három csoportra lehet osztani a weben.

 1. Belső linkek, amik egy adott weblapon lévő oldalakat linkelik az on-site seo részét képezik. Például egy cikkben linkelünk egy kapcsolódó cikkre, vagy az oldalsávban kattinthatóvá tesszük az egyes kategóriákat. A belső linkek alapján térképezi fel a Google az oldalt, valamint kézen foghatjuk a látogatót és tovább vezethetjük újabb releváns és éredekes tartalmakra. Igen lényeges, hogy az egész link felépítése kontextusban legyen a tartalommal. Belső linkekkel erősíthetjük az adott cikket, tartalmat.
 2. External linkek, azaz a kifelé mutató linkek, amikor az oldalunkon egy másik oldalra mutató linket teszünk ki. Pl ha idézünk valahonnan egy szöveget melegen ajánlott megjelölni a forrást is. Ezt megtehetjük a megfelelő szövegre ráhúzott, az adott oldalra mutató linkkel. Érdemes igényesen és körültekintően linkelni másik oldalakra. Mindig olyan linket adjunk a másiknak, amilyen mi is szeretnénk kapni. Mindenképpen legyen releváns a link szöveg, vegye körül megfelelő szövegkörnyezet.
 3. Bejövő linkek (backlink-ek), azaz az oldalunkRA mutató linkek. Keresőoptimalizálás szempontjából pedig ez a lényeg. A több mint 200 rangsorolási faktor közül a backlinkek elsők között szerepelnek, nagy hangsúllyal veszi figyelembe a Google. Érdemes tehát kihasználni azt a picike befolyásunkat a backlinkekre, amit csak tudunk. Így hát az oldalunk hosszútávú sikerének érdekében elsődleges cél, hogy a megfelelő bejövő linkeket megszerezzük. Az oldalunkra mutató releváns és hangsúlyos weboldalakról kapott linkekkel növelhetjük a weblapunk hitelességét. Ez pedig maga az off-site seo.

 

 

A backlinkek az off-site seo alapjai

 

A keresőmotorok szerint minél több és minél erősebb oldalról mutat rád (a weblapodra) link, annál biztosabb, hogy népszerű és releváns az oldalad, tehát megérdemli a bizalmat. Ha belegondolsz, ez az életben sincs másként. Akiről sokan beszélnek, sok helyen említik, az az illető népszerű. A weboldalakkal ugyanez a helyzet. Minél több helyen említik a cikkedet, a Google szerint annál jobban szeretnek téged az emberek. Ha ezek az említések frissek, ha a megfelelő szakmai oldalakon vannak, és a megfelelő szöveggel rendelkeznek, akkor mindez azt mutatja a Googlenak, hogy valószínűleg a látogatók számára releváns, haszos tartalmat adsz. Fontos vagy az emberek szemében, szakértőként tekintenek rád. Így a kereső is bizalmat szavaz neked, előrébb sorol a keresési találatok között. Idővel pedig bebizonyíthatod, hogy érdemes vagy-e a bizalomra.

 

A weboldalunkra mutató link (backlink, bejövő link) gyakorlatilag egy szavazat a másik honlapról ránk. Csakhogy a weben a linkek között nincs demokrácia. Minden link egy voks ugyan, de nagyon nem mindegy, hogy HONNAN jön az a link. Ugyanis minden link más értékkel, minőséggel redelkezik. Eltérő súllyal veszi felgyelembe a Google. Így elmondható, hogy a nagyobb, releváns oldalról érkező kevés, de minőségi link sokkal nagyobbat dob az oldalunk keresőben való elhelyezkedésén, mint sok-sok kicsi oldalról érkező, alacsony minőségű link.

 

A Google bizalmát nehéz elnyerni és ez valahol érthető. Óvatos becslések szerint a világ weblapjainak 60-70%-a spam oldal. Ha a te weblapod új, frissen bejegyzett domainen, viszonylag kevés tartalommal bír, a googlebot az oldaladról nem túl jó hírekkel tér vissza a Googlehez. Ő pedig nem tud mit csinálni, mint hátra sorol a keresőben, hiszen nem tartja relevánsnak, nem tudja relevánsnak tekinteni az oldalad.

 

Ahhoz, hogy előrébb kerülj a találati listán mindenképpen hosszútávú stratégiát kell kialakítani. Először is a megfelelő domaint kell kiválasztani, a megfelelő tárhelyen. Ezután  rendbe kell tenni az oldal működését. Ez az alap, enélkül nem szabad elindulni. Ezzel párhuzamosan jöhet a következetes minőségi tartalomépítés a megfelelő technikai elemekkel. Így alapozzuk meg a szakmai hozzáértésünket, amit ráadásul a Google számára is érthetően teszünk közzé.

Mindezzel egy időben el lehet kezdeni a backlinkek építését, hogy népszerűsítsük honlapunkat, megismertessük magunkat a világgal.

Ezzel a néhány lépéssel tudjuk megalapozni a weblapunk számára (és ezzel a vállalkozásunk és saját magunk számára is) a hosszú távú sikert.

 

 

 

A jó link tulajdonságait viszonylag könnyű meghatározni, és a saját linkeinket könnyű kézben tartani. Érdemes néhány szabályt következetesen alkalmazni.

 • Bármelyik link kötelező jellemzője, hogy egyáltalán működik, jó helyre mutat. Ne legyen törött link, ne 404-es oldalba fusson bele a látogató.
 • Design szempontból se legyen megtévesztő. Amilyen színeket, effekteket, beállításokat használunk a linkekhez, az sehol máshol ne alkalmazzuk.
 • Megfelelő szöveggel (anchor text, horonyszöveg) lássuk el a linket (az a szöveg, amire rá tudunk kattintani). Mindenképpen legyen releváns az oldallal, AHOVA mutat a link, illetve legyen természetes a te oldaladon is. Tartalmazza a másik oldal kulcsszavait. Lehetőleg ne csupán a domain névvel (naked link), vagy egy „katt ide”, „olvass tovább” szöveggel linkeljünk a másik oldalra. FONTOS: ne a mi oldalunk kulcsszavát tartalmazza, midenképpen legyen attól eltérő az anchor text!
 • Természetesnek hasson a mi oldalunkon, illeszkedjen a mi tartalmunkba a kifelé mutató link szövege. Lehet ragozott formában, több szót egyszerre belinkelni. Ugyanakkor ne több sornyi szöveget linkeljünk egyszerre.
 • Általában jó, ha a kifelé mutató linkek külön lapfülön nyílnak meg. A belső linkeknél (a saját weblapodon belül, de másik oldalra, cikkre mutató link) érdemes ehhez egy stratégiát követni, és azt következetesen alkalmazni.
 • Tartsuk frissen az oldalakra mutató linket. Újra és újra linkeljünk régebbi cikkjeinkre, ha azok még ma is relevánsak. (Természetesen javítsuk a tartalmat, ha már elavult. Ezt jelezhetjük is a látogatónak. Okosabbak, tapasztaltabbak lettünk, a szakterületünk is fejlődött, nem kell szégyellni, elrejteni a változtatást. A látogató szemében a szakmai kompetenciánkat növelhetjük ha azt látja, hogy fejlesztjük a tudásunkat, módosítjuk a már nem érvényes információkat.)
 • Gondoljuk át, mely linkeket érdemes ellátni nofollow jelzéssel, alkalmazzuk ezt következetesen
 • Képet ne linkelj együtt szöveggel. Hiába a megfelelő linkszöveg, ha képpel együtt ágyazod a linkbe, a Google nem tudja értelmezni. Adj külön linket a képnek és a szövegnek is

 

A jó linkekel segíthetjük a látogatókat a navigációban, ezzel növelve a felhasználói élményt. Ez szintén elsődleges rangsorolási szempont a Google szemében, így midenképpen érdemes kellő figyelmet szentelni erre a területre.

 

 

A backlinkekre nincs ekkora ráhatásunk sajnos, de azért valamennyire azokat is lehet befolyásolni. Na de milyen lenne az ideális ránk mutató bejövő link?

 • Mindenképpen releváns, a mi oldalunkkal szakmailag egyező oldalról érkező link.
 • Nagy, erős, megbízható, „öreg” oldalról mutasson ránk a link
 • Az oldalunk címét, kulcsszavait tartalmazza
 • A mi nevünket, illetve a vállalkozásunk nevét is feltüntetik a linkszövegben (anchor text)
 • Jó, releváns, számunkra építő szövegkörnyezetben helyezik el az oldalunkra mutató linket
 • Mély linkeket kapunk, azaz egy adott cikkre mutatnak és nem simán a főoldalra, vagy a domainre

 

Sajnos nagyon sok a rosszindulatú linképítő, aki szándékosan helyez el a konkurensre mutató rossz linket itt-ott. Nem érdemes beállni a sorba a lejárató kampányba. Az én véleményem az, hogy jobb békességben élni, és azt adni a másiknak, amit én is szeretnék kapni. A linképítésre is ezt alkalmazom. Igyekszem olyan backlinkeket adni  a másik oldalaknak, ami szakmailag helyes, segíti az adott oldalt. Megválogatom, hogy hova irányítom a látogatóimat. Igyekszem csak olyan oldalra, ami valóban tovább segítheti őket a problémájuk megoldásában, kérdéseik megválaszolásában.

 

Természetesen a saját weblapjával mindenki azt tesz, amit szeretne. Ugyanakkor hosszútávon a pozitív hozzáállás sokkal kifizetődőbb. Bizony a versenytárs pontosan fogja látni, hogy ha rálinkelünk, és azt is, hogy hogyan tesszük ezt. Nem szabad megpróbálni így beelőzni a konkurenciát, mert technikailag is visszaüt, és a látogatók is észre veszik.

 

A ránk mutató nem éppen ideális linkeket fel lehet kutatni például a Search Console-ban (ha komolyabban foglalkozol az oldaladdal nagyon hasznos eszköz). Ha még nem rendelkezel hozzáféréssel, akkor pedig például a moz.com ingyenes (regisztrálni kell) hivatkozás ellenörző programjával tudod elemezni a linkjeidet. Az első látásra sok és átláthatatlan adathalmazt elemezve hamar jó barátságba lehet kerülni ezekkel az elemzőprogramokkal. A kapott eredmények nagyban segítenek neked a keresőoptimalizálás hatékonyságában.

Hogyan segíthetnek neked a kapott adatok?

 • először is elemezd a saját oldalad. Melyikek a sikeres, erős backlinkjeid (az oldaladra mutató linkek)? Azok hogyan néznek ki, hol helyezkednek el, honnan mutatnak az oldaladra, pontosan melyik oldaladra mutatnak? Igyekezz minél több hasonlót összehozni.
 • van-e olyan link, ami káros lehet rád nézve? Érdemes először békés úton felkeresni az oldal gazdáját, és felkérni a javításokra. Ha nem sikerül az egyezkedés, akkor radikálisabb módszerrel egyszerűen le lehet tiltani az  oldalt, meg lehet kérni a Google-t, hogy ne vegye figyelembe az ott lévő linkeket.
 • elemezd a konkurenciát. Ők milyen linkeket kapnak, honnan érkeznek a rájuk mutató hivatkozások, milyen környezetből kapják a linkeket. Igyekezz te is szerezni onnan (de legalább hasonló helyről) linket. Itt is érvényes azonban az egész életre vonatkozó (de az online térre még inkább) fontos szabály: ne másolj, inspirálódj! Nem jó ötlet egy az egyben átvenni a másik által használt trükköket. Egyrészt az egy teljesen másik weboldal, más a felépítése, már a vállalkozás üzletpolitikája. Egyáltalán nem biztos, hogy ami náluk működik, nálad is fog. Másrészt nagyon hamar ki tud derülni a turpisság, és ezzel csak saját magadat járatod le. Ez vonatkozik a linképítésre is. Elemezd a konkurenciát, meríts ötletet az ő linkjeikből, de mindig adaptáld a saját weboldaladra, a saját környezetedre az ötleteket. Gyúrd át a tippeket, hogy valóban hasznosak legyenek számodra.
 • releváns oldalról kapott linkekre hajts. Azokról az oldalakról igyekezz linket szerezni, amik a te témádba vágnak. Figyeld meg, melyek ezek, hogyan néznek ki?
 • nagy, portál jellegű oldalak rád mutató linkjei szintén hasznosak lehetnek. Itt azonban figyelembe kell venned az adott oldal üzletpolitikáját, ugyanis könnyen lehet, hogy no-follow utasítással látják el az oldaladra mutató linkeket. Ez egyrészről érthető a részükről, másrészt a Google nem fogja látni/figyelembe venni az erős portálról kapott backlinkjeidet. A forgalmadat azonban mindenképpen segíti, ezzel járulva hozzá az oldalad keresőoptimalizálásához. Ez is egy fajta stratégia, de nem keverendő a linképítéssel. (a képen a Wikipédia oldalának cikk alatti linkjei láthatók)

 

Portálok backlinkjei gyakran no-follow utasítással vannak ellátva

 

Az is előfordulhat, hogy nem kapunk linket, kellene, lehetne. Megesik például, hogy tőlünk idéznek, megemlítenek minket (nem a tőlünk lopott tartalomra gondolok, hanem amikor valóban rólunk ír valaki a saját oldalán). Ha ilyenbe futunk, szintén érdemes felkeresni az oldal gazdáját és megkérni, hogy a nevünket legyen kedves linkkel ellátni. Ez egy gesztus az ő részéről, ugyanakkor ezzel szerezhetünk értékes ránk mutató linket és senkinek nem kerül 3 percnél több időbe.

 

 

Off-site seo stratégia

 

Legfontosabb szabály, hogy legyen mindig átgondolt terv. Ez érvényes a teljes webes megjelenésre, épp úgy, mint a komplett vállalkozásra. Kicsiben és nagyban is. Tervezzünk, mielőtt megvalósítunk, legyen egy irány, ami mentén haladunk. Fő csapásvonal, terv hiányában könnyen előfordulhat, hogy minden próbálkozásunk gyakorlatilag csak pénz és idő pocsékolás. Természetesen nem kell tűpontosan minden egyes lépést betartani, ami a tervben foglaltatik. Ahogyan haladunk előre sokszor újra kell tervezni egy-két munkamenetet. Azonban a fő irányt, és főleg a célt mindenképpen fontos látni.

 

Az off-site seo tervezésénél is érdemes megválaszolni az alapvető kérdéseket, ezek alapján felépíteni a tervet, majd haladni a linképítés útján.

Mi a te célod? Mi a weboldalad célja? Zajt akarsz kelteni, vagy más tényezők fontosabbak? Egy egyszeri kampányoldalt (landing-page) szeretnél támogatni a linkekkel, vagy hosszútávú terveid vannak? Hogyan éred el a célcsoportodat? (email? közösségi bejegyzés? telefon?) Mi legyen a rád mutató linkek anchor text-je?

Mi az adott oldal témája ahova el szeretnéd helyezni az oldaladra mutató linket? Mi a cikk témája? Mi a címe? Milyen minőségű oldalon jelenjen meg a rád mutató bejövő link? Mennyi megbízható linkje van az adott oldalnak? Milyen idős az oldal?

 

 

 

Nem dőlhetsz hátra, a off-site keresőoptimalizálás soha nem ér véget

 

Nem elegendő, hogy egyszer felépítettük a linkstruktúrát, megírtuk a tartalmat és majd hátra dőlünk pihenni. Időről időre újra kell linkelni az oldalt, friss hivatkozásokkal kell mutatni rá. Ez viszonylag könnyen elérhető manapság, hiszen az emberek többsége napi szinten internetezik, napi szinten használja a közösségi felületeket, fórumokat, blogokat olvas. Vizsgáld a célcsoportod, és tudd meg, hogy ők milyen felületeket, csatornákat használnak, majd igyekezz azokon elérni őket.

 

Vegyél részt fórumokon, közösségekben, segíts másoknak. Bár a sok fórumon, közösségi felületeken nofollow utasítással vannak ellátva a linkek (nem fogja erősíteni az oldalad), a látogatók mégis felkeresnek, beszélnek rólad, ajánlanak másoknak. Olyan könnyen növelheted az ismertséged, mint eddig még soha. Ezáltal megnövekedhet a forgalmad, amit szintén figyel a Google, és az üzletnek sem rossz.

 

Készíts videókat. A mai emberek állandóan rohannak, nincs mindig lehetőségük olvasni. Ugyanakkor szeretnek videókat nézni, vagy csak a nagy rohanásban hallgatni valamit. Előnye a videónak, hogy rövid idő alatt tudsz információt átadni, értékes tartalommal szolgálni a célközönségedet. Gyorsan növelheted a népszerűségedet jó minőségű, érdekes tartalmat adva az embereknek. A videó oldaláról linkeld meg a saját kapcsolódó cikkedet, ezzel növelheted a forgalmadat.

 

A videókészítés egyik manapság igen népszerű ága a vlog. A video és blog szavakból összeállt kifejezés pontosan mutatja, hogy miről is van szó valójában. Mintha blogot írnál, csak videóra mondod fel. Az emberek szeretik látni, ahogyan a másik ember él, dolgozik. Egy videóval egyszerre sokkal több mindent tudsz közölni az nézőiddel, mint egy blogbejegyzéssel. Túl a minőségi tartalmon a nézők látják, hogyan öltözöl, milyen felszereléseket használsz, hogyan reagálsz az esetleges váratlan helyzetekre. Az egész emberibb lesz, közelebb kerülhetsz a célközönségedhez. Úgy fogják érezni, közeli ismerősük vagy, hiszen „a saját házukban” látnak vendégül (és te leszel az ideális vendég, hiszen akkor távozol, amikor a házigazda szeretné, méghozzá egy pillanat alatt). Nem kell hozzá nagy technika, elegendő egy jó mobiltelefonnal felvett akár néhány perces videófelvétel. Azonban itt is lényeges a rendszeres, minőségi tartalomgyártás.

 

Közösségi média felületek, mint például a Facebook, Instagram, Twitter, már a Youtube is (videókészítésnél). Innen sem kapsz linket, de a látogatottságod tudod növelni, illetve a Google figyeli ma már a reakciókat, megosztásokat akár két közösségi felület között is. Ossz meg rövid jó tanácsokat, azonnal használható ötleteket, szórakoztató tartalmat. Kérdezz, hozz létre szavazásokat, buzdítsd valamilyen tevékenységre, kommentre, megosztásra a követőidet. Posztolj sokszor, akár naponta. Igen lényeges, hogy legyen következetes a megjelenés. Egyezzen az arculatoddal, az egész bejegyzésre rátekintve azonnal lehessn látni, hogy te vagy az anélkül, hogy elolvasnák a nevedet. Az arculati elemekről bővebben a webdesign oldalamon olvashatsz.

 

 

Írhatsz nagy blog oldalakra cikkeket. Jellemzően ilyenek például a blog.hu, vagy a blogspot.com. Ellenőrizd, hogy a link kap-e nofollow utasítást. (ha nem látsz ilyet, akkor nincs.) A főoldalra is ki lehet kerülni egy-egy cikkel, így nagyobb látogatottságot generálva magadnak, ugyanakkor a saját oldaladra mutató backlinket helyezhetsz el a cikkedben. Arra azonban nagyon figyelj, hogy semmiképpen nem legyen duplikált tartalom a saját oldaladdal. Az nem megoldás, ha a saját cikkedből egy az egyben átmásolod a tartalom egy részét a blog portálon lévő bejegyzésedbe. A tartalom írás on-site keresőoptimalizálás szabályai ott is érvényesek.

 

 

Íme néhány ötlet a backlinkek elhelyezésére

 

Használj hírlevet. Nem elcsépelt, még a mai napig az egyik legerősebb marketing eszköz. Emberi tulajdonság, szeretünk levelet kapni. Azt érezzük, hogy gondoltak ránk, fontosak vagyunk a másik ember számára. Alkalmazz megfelelő, kattintásra, olvasásra ösztönző tárgy szöveget:  5 tipp, hogy…; hogyan…? 7 módszer annak érdekében… ; Az 5 legjobb… A saját neveddel küld ki, szólítsd a keresztnevén az illetőt. Adj használható ötleteket, tippeket, vagy ami illik a profilodhoz már magában a levélben is. Ne csak olyan tartalom legyen, amit kattintással lehet elérni. Ne csak linkeket tartalmazzon a hírlevél, hanem szöveget is. Érezze az olvasó, hogy valóban neki szól, tényleg rá gondoltál, igazán neki írtad a levelet.

Ha írsz számot, akkor legyen meg listába szedve annyi, amennyit igérsz, ne érezzem magát becsava az olvasó. Add meg neki a jó érzést, hogy kapott valamit ajándékba, ingyen. Érezze, hogy a hírlevél elolvasással okosabb, magabiztosabb lett. Az a néhány perc hozzátett zaz ő életéhez.

 

Keress fel olyan oldalakat, ahova tudsz vendég cikket írni. Adj minőségi tartalmat, legyél igényes a munkádra. Legyen hasznos az adott oldal olvasói számára. Ne feledd, ők nem ismernek, nem ismerik a stílusod. Legyél kicsit visszafogottabb, előfordulhat, hogy amit megengedsz magadnak a saját oldaladon, ott kicsit sok… vagy éppen érdemesebb lazábbra venni a figurát. Nem azt akarom mondani, hogy ne magadat add. Csak mielőtt oda írnál, kicsit tanulmányozd az adott oldalt, nehogy visszafelé süljön el a vendégblogolás.

 

 

Mit NE tegyél?

 

Tilos linket vásárolni. A Google rájön hamar, és egészen egyszerűen nem fogja figyelembe venni azt a linket. Még nagyobb probléma, ha a vásárolt link környezete tele van spam linkekkel. A Google mindig vizsgálja a linkkörnyezetet is. Hiába a jó link, ha az azt körülvevő linkek spamek, akkor automatikusan leértékeli, vagy simán spamnek fogja tekinteni a te bejövő linkedet is.

 

Te se árulj linkeket.

 

Mindenképpen körültekintően járj el, ha régi domaint szeretnél vásárolni. Túl azon, hogy több szempontból is megfontolandó egy idős domain megvétele, nem biztos, hogy pontosan látod a linkstruktúráját. Előfordul, hogy a régi domain előélete tele van negatív, spam backlinkekkel. Megvsárolva azt esetleg igencsak nagy károkat tud okozni számodra. A domain vásárlás előnyeiről és hátrányairól erre a szövegre kattintve olvashatsz bővebben.

 

Ne alkalmazz automata linképítő szoftvereket. Bár vonzó lehet naponta akár több ezer linket is elhelyezni, ami rád mutat, ez mégsem járható út ma már. Köszönhetően a Google Pingvin algoritmusának ma már könnyen kiszűri a spam linkeket. Igen kellemetlen, hosszadalmas, sokszor lehetetlen leszedni, leszedetni mindenhonnan a spam linkeket. Nem érdemes próbálkozni.

 

Okosan, lassan építsd a bejövő linkjeidet. Itt is érvényes a természetesség. Ha gyorsan építed, azonnal spamnek fogja tekinteni  Google. Pontosan tisztában van vele, hogy egy ember, ha valóban minőségi és releváns tartalmat készít azért, hogy hasznos legyen a többi ember számára milyen mennyiségben tud naponta elhelyezni linkeket. Természetesen ha egy cikkedet megosztod a különböző közösségi média felületeken ugyanazon a napon, vagy ugyanabban az órában, még nem jelent spammelést. De mindenképpen légy körültekintő,amikor elhelyezel linkeket, amik az oldaladra mutatnak.

 

Ne hagyd figyelmen kívül a linkelemző programok adatait. Ha spammelő oldal mutat rád, foglalkozz vele, amennyiben szükséges. Vigyázz a saját oldaladra, óvd meg a káros linkektől amennyire csak tudod.

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük