Keresőoptimalizálás külföldi vállalkozóknak

Mire jó az egyszeri SEO elemzés

Egyszeri SEO elemzés - Pegima Web | Design | SEO

Sokan azt gondolják, hogy pénzkidobás igénybe venni a keresőoptimalizálási szakemberek egyszeri SEO elemzés szolgáltatását. Bőven elegendő néhány SEO trükköt alkalmazni egy oldalnál ahhoz, hogy feljöjjön a keresőben az organikus találatok között. Néhány link itt, egy kis technikai seo ott. Hosszú, erősen kulcsszavazott bejegyzések, néhány szép kép. Ja, és reklám, hirdetés rogyásig, ami csak belefér.

Az egész egy nagy kapkodás, ugrálás a feladatok között. Egyik sincs igazán befejezve, semelyiknek nincs konkrét célja, csak lóg a levegőben az összes cselekedet. Egyik másik szakmailag még akár vitatható is, erősen súrolhatja a black hat seo határát. Ettől várják a hatalmas eredményt, igyekeznek olcsóbban kijönni, mintha egy szakértő egyszeri szolgáltatását vennék igénybe.

 

A tapasztalat azonban teljesen mást mond. Ezek a konkrét terv nélküli megoldások sok esetben nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Hiába a tetemes mennyiségű reklámra kiadott pénz, vagy a napokon, heteken keresztül túrt internet a legütősebb SEO trükkök érdekében. Az eredmények elmaradnak.

 

 

Rövid tartalom annak érdekében, hogy csak azt olvashasd el, amit szeretnél.

 

 

Miért kell a megfelelő keresőoptimalizálási terv?

 

Mindjárt az elején lelövöm a poént. Semmi értelme nekiállni keresőoptimalizálni egy oldalt a megfelelő stratégia és természetesen hozzáértő tudás nélkül ide-oda kapkodva.

 

Sokan hiszik azt, hogy a seo pusztán némi blog bejegyzés írás, meg néhány link beszerzése. Azonban jóval több. Egy ház sem úgy épül, hogy fogjuk a téglákat és elkezdjük egymásra pakolni őket. Hiába a minőségi tégla és a legjobb habarcs, egy nagy romhalmaz lehet a vége.

A házat még mielőtt elkezdenénk felépíteni, tervezőmérnökkel megterveztetjük. Ő azonban csak a földmérő szakember adatai alapján képes a megfelelő terveket elkészíteni. A földmérőnek pedig szüksége van alapos elemzésre annak érdekében, hogy a majdani otthonunk valóban biztonságos, tartós és kényelmes lehessen.

 

A keresőoptimalizálás pontosan ugyan ilyen.

 

Egy keresőoptimalizálási szakember a weboldal seo elemzése során felállít egy több lépéses megoldási, rendbetételi listát, amin végig haladva valóban eredményeket lehet elérni. Ez egy körültekintően átgondolt lépéssorozat. Semmit nem bízunk a véletlenre, minden lépés a helyén, a megfelelő sorrendben követi egymást. Nem kapkodunk össze vissza, nem ugrálunk az egyes feladatok között.

Az alapos elemzést követően átfogó, konkrét teendő listát adunk át a megrendelőnek. Ezek a tervek általában sos, azonnali módosítást igénylő javítások, de lehetnek akár rövid-, illetve hosszútávú tervek is. Természetesen minden esetben a megbízóval kötött szerződés függvényében.

 

 

Miért bízzuk szakemberre az oldalunk egyszeri SEO elemzését saját ötletbörze helyett?

 

Hiába van egy szétnyűtt sapkánk, egy bot a kezünkben és egy a salátánkat dézsmáló mezei nyúl a konyhakertünkben. Még nem leszünk képesek a klasszikus „előhúzzuk a nyulat a kalapból” bűvész trükkre. Szükségünk van a megfelelő eszközökre, és hozzá magára a tudásra is.

 

Az egyszeri keresőoptimalizálás leegyszerűsítve pontosan erről szól. Javaslatot teszünk az oldal rendbetételére mind tartalmilag, mind technikailag, valamint ötleteket adunk a nem megfelelő linkek kigyomlálására, cseréjére. Amint az oldal rendben van keresőoptimalizálási szempontból, akkor jöhetnek az apróbb, kifinomultabb trükkök, hosszabb távú tervek. Addig hiába.

 

Amikor egy seo szakember megvizsgálja az oldalt, általában hamar észrevesz olyan szarvashibákat, amiket kijavítva már önmagában képes lehet jobb eredményt elérni a honlap. Neki van szeme és tudása felismerni ezeket. Bizony előfordul, hogy csak néhány apróbb módosítás szükséges, mert az oldal amúgy rendben van.

 

Sokszor előfordul azonban, hogy ez kevés. A seo egyik lába sincs a helyén. Sem tartalmilag, sem technikailag, sem pedig a linkhálózatot tekintve nincs rendben az oldal. Egy ilyen weblapot helyre tenni legtöbbször lehetséges, ugyanakkor mindenképpen hosszabb időt, illetve átfogóbb tervezést igényel.

 

Ritkán azonban az is előfordul, hogy előnyösebb teljesen előröl kezdeni a weboldal építését. Ennek igen súlyos okai lehetnek, viszont ha ilyet megoldást ajánl a keresőoptimalizálási szakember, bízzunk benne. Pontosan tudja, miért javasolja ezt a drasztikus lépést, valamint ismeri azokat a módszereket, amikkel a lehető legrövidebbre lehet csökkenteni a visszaesést.

 

 

Pontosan mit tartalmaz az egyszeri SEO elemzés?

 

Az egyszeri SEO elemzés szolgáltatás pontosan arról szól, hogy a keresőoptimalizálási szakember átnézi az oldalt és konkrét javaslatokat ad annak rendbetételére. Természetesen szerződés, megbízás függő, hogy ezt a szakember maga elvégzi, vagy pedig csak a megoldási javaslatokat adja át az ügyfélnek, rábízva annak gyakorlatba ültetését. Egyben azonban egészen biztosak lehetünk. Egy jó keresőoptimalizálási szakember fejében mindig hosszabb távú, konkrét lépésekből álló terv születik meg. Mindig igyekszik globálisan látni az oldalt, összeveti magával a vállalkozás rövid és hosszabb távú terveivel és így adja át a szerződésben foglalt javaslatait a megrendelőnek.

 

Magyarán az átadott, konkrét lépésekből álló anyag egy kivonat, egy kezdet, egy jó start. A benne foglaltakat megfogadva, a hibákat javítva akár jelentős helyezésbeli javulást is elérhet az oldal.

 

Ugyanakkor ez egy egyszeri rendbetétel. Egy weboldal keresőoptimalizálásának gyakorlatilag addig kell(ene) tartania, ameddig él az oldal. Tehát megszületésétől akár addig, ameddig létezik az internet. Ahhoz, hogy a weblapunk továbbra is jó helyen jöjjön az organikus találatok között elengedhetetlen (lenne) a seo szakemberrel való további együttműködés.

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük